-

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, bizzat sahaya indi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeliyle birlikte çöp toplama noktalarının neresi olduğunu belirten ve çöplerin hangi saatte bırakılması gerektiğini hatırlatan yer işaretlerini sprey boya ile kaldırımlara uyguladı.

Ağun, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere çöp taksi uygulaması, halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmek adına uygulamaya kondu. Çöp konteynerleri, kötü görüntüye ve kokuya neden oluyordu. Bu nedenle çöp konteynerleri ilçe merkezinin yoğun bölgelerinde kaldırılmaya başlandı” diye konuştu.

AMAÇ, VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMEK

“Kaldırdığımız konteynerler yerine belirli bölgelerde evsel atık ve çöp toplama noktaları oluşturuyoruz” diyen Hüdaver Ağun, “Amacımız çevrenin ve ilçe merkezinin daha temiz olması, vatandaşın kötü kokudan mağdur olmasının önüne geçilmesi” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Ağun, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz; çöp toplama saati olan 20:00 – 22:00 saatleri arasında çöplerini, belirlenen çöp toplama noktalarına bırakılması konusunda duyarlılık göstermeleri. Bu ilçe hepimizin ve kendi yaşadığımız yeri kirletmeyelim” diyerek vatandaştan beklentilerini dile getirdi.