-

Fener alayının ardından CHP Karasu ilçe binasında gerçekleştirilen yemekli buluşma programına Karasu Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç, CHP Karasu İlçe Yönetimi, partililer ve çok sayıda genç katıldı.

CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, programda yaptığı konuşmada Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere bıraktığını vurguladı. “Gençliğe Hitabe’yi okuduğumuzda bugün içinde bulunduğumuz durumu o günden nasıl görüldüğünü anlayabiliyoruz” diyen Başkan Süt, sözlerini şöyle sürdürdü:

KORKU DUVARINI YIKACAĞIZ

“Toplumu, milli bayramlara katılmaktan korkar hale getirdiler. Ama bu korku duvarı yıkılacak ve önümüzdeki sene CHP’nin iktidarı dönemi başladığında milli bayramların ne kadar renkli ve coşkulu kutlanacağını tüm yurda göstereceğiz. Bu sürecin başlangıcını da bugün cumhuryetimizin 99.kuruluş yıldönümüyle birlikte başlatmış oluyoruz.

100 yıl önce görülen bugün, bazı milletvekilleri utanmadan Cumhuriyet’i dillerine dolayabiliyorlar. Kendi geri kalmışlıklarını cumhuryete yüklüyorlar. Bu ülke bizim, başka milletler gibi bizi bağrına basacak bir ülke yok. Ülkemize sahip çıkacağız”

Aykut Süt’ün ardından söz alan Meclis Üyesi Mustafa İngenç ise CHP İlçe Başkanlığı’nın gün boyu gerçekleştirdiği programlar nedeniyle teşekkür etti. İngenç, özellikle gençlere yönelik yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

ŞECERESİNİ ARAŞTIRIN

“Türkiye’nin 16 ayrı ilinde 45 yıl boyunca görev yaptım. Ülkemizin insan dokusunu iyi biliyorum. Türk ve İslam tarihini iyi bilen biriyim. Saltanatın kaldırılması, cumhuriyetin ilanı, dil ve alfabe devrimi yapılmasını diline dolayan milletvekilinin şeceresini araştırın nedenini iyi anlarsınız.

Atatürk’ün devrimleri ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Bunu yaşatacak olan da siz gençler olacaksınız. Türkiye’nin gençliğine güveniyoruz. Biraz daha sabredin, çünkü geliyor gelmekte olan”