-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sonrası CHP Karasu İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Bulvarı’nda bir program düzenlendi. Bulvarda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakan partililer, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, şu ifadeleri kullandı:

CUMHURİYET, KİMSESİZLERİN KİMSESİ

“Bugün Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99.yılı. Geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimizi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet şanlı geçmişimizin mirası geleceğimizin teminatıdır. Cumhuriyet konuşabilmektir, sorgulayabilmektir, eleştirebilmektir. Cumhuriyet üretmektir. Cumhuriyet demek Gazi Mustafa Kemal Atatürk demektir.

Bugün din ve ordu siyasetin tam ortasında. Kendi alanında bağımsız olması gereken Diyanet İşleri Başkanı ve Genelkurmay Başkanlığı, hükümetin bir kolu gibi davranıyor. Eğitim-öğretim hallaç pamuğu gibi. Nerdeyse her cemaatinin kendine ait okulu var.

DELİ SAÇMASI AÇIKLAMA

En son AKP’li Mahir Ünal kalkıyor, ‘Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, bütün düşünce setlerimizi yok etmiştir. Bugün konuştuğumuz Türkçe’nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir’ diye deli saçması bir açıklama yapıyor. Zihinlerinin arkasında saklı tuttukları, yetiştirmeyi hedefledikleri kindar nesillere dikte ettikleri kirli düşüncelerin dışa vurumu bu konuşmalar.

Değerli arkadaşlar bugün, harici düşmanlara ve onların dahildeki işbirlikçilerine karşı Atatürk’ün ‘iki önemli eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni sonsuza dek yaşatmalıyız. Bu vesile ile, büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, toprakların asıl sahibi analarımızı ve çocuklarımızı minnet ve rahmet duygularımla anıyor, saygılarımı sunuyorum”