Yaklaşık bir yıldan beri Sakarya’nın Karasu ilçesi Akkum mevkiinde meydana gelen kıyı erozyonu, sahilde ve sahil yolu ile beraberinde yerleşim alanlarında ciddi boyutta tehdit oluşturmuştu. Hava şartlarının olumsuz yönde ilerlemesiyle kıyı erozyonunun yeniden tehdit oluşturması endişeye sebep oldu.

Siyasilerin ve idarecilerin yakından ilgilendiği kıyı erozyonu konusunda bir yıldan beri gelişme yaşanmadı. Liman bölgesinden Akkum mevkiine kadar yapılan dalga kıranların yapım sürecinde etkin rol oynayan Turhan Pişkin’in dilekçesine AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün imzasıyla yanıt verildi.

Dilekçeye cevapta, “Sakarya ili, Karasu ilçesi sahil kesimi gerek Bakanlığımız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, gerekse ilgili Bölge Müdürlüğümüz tarafından gözetim altında bulundurulmakta olup periyodik olarak kıyı ölçümleri alınmaktadır. Ayrıca kıyı şeridinin sıhhatinin temini için yapılması gerekenin ne olacağı konusunda Ankara'daki laboratuvarımızda modellemeler yapılmaktadır. Söz konusu çalışmalar neticesinde, oluşacak duruma göre yeni bir koruma yapısı inşası gerekmesi halinde, Bakanlığımız bütçe imkanları dahilinde gerekli tedbirler alınacaktır” ifadelerine yer verildi.