-

BAYRAM DEMİRKIR'IN VEFATINDA DERE SUYU İDDİASI (izle):

...

Yaklaşık üç ay önce başlayan rahatsızlığı sonrası geçtiğimiz cumartesi günü Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bayram Demir (30), solunum yetmezliği teşhisi ile tedavi altına alındı. Buradan Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Demirkır, yaklaşık beş gün süreyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü.

Perşembe günü durumu ağırlaşan Bayram Demirkır, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Demirkır, Cuma günü Aziziye Yeni Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aziziye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

SUDAN ÖRNEK ALINSIN

Demirkır’ın vefatıyla birlikte Değirmendere’nin suyundan mikrop kapmış olabileceği iddiaları gündeme geldi. Yakınları, doktorun da dere suyundan mikrop kapmış olabileceğini belirttiğini ifade etti.

Bayram Demirkır’ın arkadaşı Oktay Sözer, “Geçen yıl biz de dereye gittik ve sudan etkilendik. Vücudumuz kabardı, hastanelik olduk. Yaz sezonu başında yine gittik ama bu sefer etkilemedi. Fakat Bayram abimizi dere suyu sanırım olumsuz etkiledi” dedi.

“Kızılcık yolu üzerindeki eski çöplük alanın sızıntısı Değirmendere’ye akıyor. Buna önlem alınmalı. Zaman zaman dere çok koyu renkte ve pis akıyor. Bu yüzden tedirginiz. Yağışlarla sızıntı artıyor. Numune alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.