-

MUHTARLIK KURUMU 191 YAŞINDA (izle):

...

19 Ekim Muhtarlar Günü, 191.yıldönümünde Salı günü Karasu Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen çelenk töreniyle kutlandı. Tören sonrası ilçe protokolü tarafından Karasu Muhtarlar Derneği ziyaret edildi.

Tören, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik’in Atatürk anıtına muhtarlık çelengini sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dernek Başkanı Türker Tetik yaptı.

“Muhtarlık kurumu, Türk tarihi açısından büyük önem yaşıyor. Türk demokrasisinin ilk seçimleri de muhtarlık seçimleriyle başlamıştır” diyen Tetik, “Muhtar, seçilmiş demektir. Devlet’in kılcal damarlarını oluşturan muhtarlık camiasının seçilmiş temsilcileri olarak toplum bütünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin yerine getirilmesi konusunda üzerimize düşen görevin bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı ve ilçe protokolü, Karasu Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti ve muhtarların bu anlamlı gününü tebrik etti. Hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tören sona erdi.