Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Karasu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Dünya Kalp Günü nedeniyle ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim verildi. Programa Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, Emniyet Müdürü Ali Üzmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, İlçe Tarım Müdürü Yutkun Cabak, bazı okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Eğitim Birim Sorumlusu Yeliz Mazlum Ateş’in sunumuyla yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin açılış konuşmasını yaptı.

KALBİMİZİ SEVELİM

Müdür Özdin, “29 Eylül Dünya Kalp Günü programı kapsamında, kalp ve damar hastalıklarıyla alakalı halkımızın bilinçlenmesini sağlamak bu hususlarda farkındalığı arttırmak ve artırıcı çalışmalar yürütmek üzere çalışmalarımızı planlıyoruz. Öncelikle kalp ve damar hastalıkları bulaşıcı olmayan hastalıklar sınıfında en fazla ölüme sebep olan hastalıklardır. Bu hastalıklara karşı alacağımız bazı tedbirler ile bu oranı düşürmemiz mümkün. Özellikle belirli periyotlarla hekime başvurarak tüm tetkikleri yaptırmak, spor yapmak ve fast food yiyeceklerden uzak durmak bu tedbirlerin başında. Kalp sağlığımıza dikkat edelim, sağlığımızı koruyalım, kalbimizi sevelim” dedi.

EZİRMİK EĞİTİM VERDİ

Özdin’in konuşmasının ardından Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ezirmik tarafından ‘Halk sağlığı bakış açısıyla kalp ve damar hastalıkları’ konulu eğitim verdi. Ezirmik, eğitimde halk sağlığının koruyucu ve önleyici yaklaşımıyla kalp ve damar hastalıklarına neden olan risk faktörlerini anlattı. Dr. Ezirmik, kalp sağlığının korunması için meyve ve sebze tüketiminin artırılması, günlük tüketilen tuz ve şeker miktarının azaltılması, beslenmedeki yağ tüketiminin azaltılarak hayvansal kaynaklı yağlar ve margarinler yerine bitkisel kaynaklı sıvı yağların daha çok tercih edilmesi, tüketilen lif miktarının arttırılması, haftada en az 2 defa balık tüketilmesi, sağlıklı beslenme tabağı hazırlanması gibi sağlıklı beslenme önerilerinde bulunuldu. Ezirmik, verdiği eğitimde, haftada 5 defa en az 30 dakika fiziksel aktivite yapmanın kalp sağlığı açısından önemini de vurguladı.

HEDİYE TÖRENİ

Programın sonunda ortaokul öğrencilerine yönelik “Kalbini dinle kalbini anla” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın birincisi Sezi Eratik Ortaokulu öğrencisi Nisa Özden oldu. Alkışlar eşliğinde sahneye gelen Özden’e başarı belgesini ve hediye bisikletini Belediye Başkanı İshak Sarı verdi. İkinci olan Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu öğrencisi Nilay Yen’e hediyesini İlçe Emniyet Müdürü Ali Üzmez, üçüncü olan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sevdenur Aygüneş’e hediyesini İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin verdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi