-

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ateşböceği Öğrenim Birimi Eğitim Programı, Karasu’da kuruldu ve eğitime başladı. Kurulan mobil stüdyoda bilişim, matematik, fen ve okuma dersleri veriliyor, sanat alanlarında kısa süreli etkinlikler ile sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Proje, 2021 yılı fındık hasadı dönemi olan 9 Ağustos – 17 Eylül 2021 tarihleri arasında Karasu İlkokulu’nda faaliyet gösterecek. Ferrero Değerli Tarım’ın destekleri sayesinde gerçekleştirilen projede yüz yüze uygulanacak etkinliklerle çocuklara ulaşması hedefleniyor.

TÜM GELİŞİM ALANLARI DESTEKLENİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürleri Enver Coştur ve Özcan Erşen ile mobil proje okulu ziyaret ederek bilgi aldı. Turhan ve beraberindekiler, çocuklar ile sohbet etti. Turhan, öğrencilerin yaz tatilini eğlenirken yeni birçok bilgi öğrenmelerinden, tüm gelişim alanlarının desteklendiğini ve bu etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Programın amacı hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Fındık tarımında mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin 7-14 yaş arasındaki çocuklarının, sosyal duygusal öğrenme, görsel okuma, dinleme, anlama, konuşma ve rakamlar ile temellendirerek okul yaşantılarına destek olacak temel becerileri kazandırmak” dedi.