-

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE OKUMA İMKANI (izle):

...

Türkiye’de ve Kanada’da aynı anda çift diploma sahibi yapan ve uluslararası standartlarda eğitim sistemiyle dikkat çeken, İngilizce ve Fransızca eğitim veren Kanada Okulları, Karasu’da açıldı. 2021-2022 eğitim öğretim sezonuna hazır olan Kanada Okulları Karasu Kampüsü’nde kayıtlar da başladı.

Karasu-Kocaali yolu üzerinde yer alan modern okul binasında, eğitimci kadrosunu tamamlayan ve yeni eğitim öğretim dönemine hazır halde bekleyen Kanada Okulları Karasu Kampüsü Müdürü Arif Zor, okulları ve eğitim sistemleri hakkında bilgi verdi.

İSTANBUL DIŞI İLK ŞUBE

Kanada Okulları Karasu Kampüsü’nün 2021-2022eğitim öğretim dönemiyle birlikte ilk defa Karasu’da eğitime başlayacağına vurgu yapan Arif Zor, “Okullarımızın genel merkezi İstanbul’da bulunuyor. Şubeleri ise Ulus, Florya, Caddebostan ile Karasu’dadır. Karasu Kampüsü, İstanbul dışındaki ilk şubemiz olarak dikkat çekmekte” dedi.

Yabancı menşeili bir okul olan Kanada Okulları’nın öğrenciyi üç aşamada incelediklerini belirten Zor, “İlk olarak öğrencimizin akademik gelişiminin artması, ikincisi aldığı dil eğitimi ve üçüncüsü de sosyal ile sportif faaliyetleri göz önüne alınmakta ve yeteneğe göre belirlenen atölyelerde öğrenci eğitim görmekte” diye konuştu.

DOĞRU YÖNLENDİRME

“Sene başında bir kariyer planlama haritasıyla öğrencinin akademik başarısı belirlenmekte. Genel merkez tarafından gönderilen eğitmenlerimizle öğrenciye ileri düzeyde İngilizce ve Fransızca eğitimi verilmekte” diyerek sözlerini sürdüren Arif Zor, “Öğrencinin yeteneklerini keşfederek doğru sosyal ve sportif alanlara yöneltiyoruz. Böylece öğrencimizi bir dünya vatandaşı olarak yetiştiriyoruz” dedi.

YABANCI ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK

Kanada Okulları’nın yurtdışı diploma sahibi yaptığına ve yine yurtdışında üniversite okuma imkanı sunduğuna da dikkat çeken Okul Müdürü Arif Zor, “2021-2022 eğitim öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokul birimleriyle eğitime başlayacak. Diğer yıl ise açılacak olan uluslararası lise birimi ile hem Karasu’dan hem de yabancı öğrencileri kabul edecek” şeklinde konuştu.

“Eğitmen kadromuz, Kanada Okulları Genel Merkezi tarafından belirlenen kriterlerde ve yapılan mülakatlar sonucu seçilen öğretmenlerden oluşuyor” diyen Zor, “Eğitim öğretim yılına hazır halde bekliyoruz ve heyecanlıyız” dedi.

KARASU’YA DEĞER KATACAK

Yabancı öğrencileri kabul etmesiyle birlikte Karasu’ya da değer katılacağına vurgu yapan Arif Zor, “Böylece Karasu’ya yatırımcılar ve turistler de gelecek. Yurtdışından dönüşler de olacak. Kanada Okulları sadece kendine değil, bulunduğumuz bu güzel ilçeye hatta ile de değer katacaktır” ifadelerini kullandı.