Gülşen Şirin’in sahibi olduğu Şirin Organizasyon öncülüğünde Karasu’ya getirilen ‘Bilim Show’ gösteride bulunduğu okullarda büyük ilgi gördü. Gösterinin sergilendiği ilk okul Zübeyde Hanım Anaokulu’nun öğrencileri, İstanbul’dan gelen Mustafa Ulukaya tarafından gerçekleştirilen birbirinden ilginç deney ve gösterileri hayranlıkla takip etti. Fizik ve kimya alanında pek çok eğlenceli deney gösterisinde bulunan Ulukaya, öğrencileri de gösterisine dahil etti. Minik öğrenciler, yaklaşık 1 saat süren gösteride hem öğrendi hem de doyasıya eğlendi. Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba ve okul öğretmenleri de öğrencilere eşlik etti.

 

 

Organizatör Gülşen Şirin, “Bu sefer çocuklara yönelik farklı bir organizasyon düzenledik. Bu sefer biz okullarımıza geldik. Bilimin en eğlenceli halini öğrencilere sunduk. İlk olarak Zübeyde Hanım Anaokulu’nda gösteri de bulunduk. Karasu ve Kocaalİ’de 10’a yakın okulumuzda da gösterimizi sergileyeceğiz” dedi. Bilim Show uzmanı Mustafa Ulukaya ise, “Bu gösterimizde, çocuklarımızın öğrenirken eğlenmesini de sağlıyoruz. Bunun eğitimini yurt dışında aldık. Minik öğrencilerimizin anlayabileceği düzeyde bilimsel deneyleri sergiledik. Öğrencilere bilimi sevdirmek adına çeşitli etkinlikler hazırladık. Görmüş olduğumu ilgiden de çok memnun kaldık” ifadelerini kullandı.

 

Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, gösteri sonrası yaptığı açıklamada, “Okulumuzda bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden farklı bir etkinlik sunma fırsatı bulduk. Çocuklarımız bu yaşta bilime ilgi duyuyor ve gösterileri büyük dikkatle izliyor. SOnd erece olumlu bir program olduğunu gördük. Şirin Organizasyon sahibi Gülşen Şirin’e ve Bilim Show uzmanı Mustafa Ulukaya’ya teşekkürü bir borç biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: