KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi  /  Kamera: Nevtan Angün


 

Sakarya’da eğitim alanında önemli adımlar atılmaya ve hem ilde hem de ülke genelinde örnek projeler ortaya konulmaya devam ediliyor. Meslek liseleri olarak il genelinde örnek ilçe konumuna gelen Karasu’da ilk yemek üretim atölyesi inşa edilmeye başlandı. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde inşa edilen atölyede, çevre mahallelerden taşımalı olarak ilçe merkezine getirilen öğrenciler için öğle yemeği üretimi yapılacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek olan yemek üretim atölyesinde günlük bin 500 öğrenci için yemek üretilecek. Tesis, Sakarya’da hizmet veren ikinci yemek üretim atölyesi olacak.

 

Hem staj hem tecrübe

 

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Canan Başaran, üretimde okullarının Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri, alanda eğitim gören son sınıf öğrencileri ve 11.sınıf öğrencilerinin görev alacağını belirtti. “Yemek üretim atölyemizde bizzat görev alacak öğrencilerimiz, hem stajlarını yapmış hem de tecrübe elde etmiş olarak mezun olacak” dedi. Öğrencilerin bir işletmede neler yapabileceklerini eğitim görürken öğreneceklerini belirten Başaran, “Mezun olan öğrencilerimiz, bu deneyimle birlikte kendi atölyesini kurum üretime geçebilecek seviyede olacak” ifadelerini kullandı.

 

Standartlara uygun üretim

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, temeli atılan tesisteki çalışmaları yerinde inceledi ve Başaran’dan bilgi aldı. “Belirlenen standartlara uygun olarak inşa edilecek olan atölyede yine standartlara uygun üretim gerçekleştirilecek. Öğrenciler, hem atölyede üretime dahil olarak alanlarında pratik yapmış olacak hem de ilçemiz öğrencilerine kendi imkanlarımızla yemek temin etmiş olacağız” diyen Turan, “Ayrıca, yetim ve öksüz öğrencilerimiz ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için de bu atölyeden yemek temin edilecek. Diğer taraftan çocuklarının da buradan çıkan yemekleri yemesini isteyen velilerimizin taleplerine de yanıt vereceğiz. Böylece günlük sayımız 2 bin 500’ü de bulabilecek” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: