-

“Fairytales Empower Empathy Line” adlı Erasmus KA229 projede yer alan Karasu Atatürk Anadolu Lisesi, bu kez Yunanistan’ın Aigio şehrine gitti. Projenin ikinci hareketliliğinin gerçekleştiği şehirde, İtalya, İspanya, Macaristan ve Yunanistan’dan da öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu.

Demokratik katılım konulu çalışmaların sunulduğu projede, masallar yazıldı, sunumlar yapıldı. Proje kapsamında Atina-Acropolis ve Kalavryta şehirlerinde gerçekleştirilen gezilerde de öğrenciler, farklı kültürleri tanıma imkanı da buldu.

Çalışma boyunca öğrencilere Okul Müdürü Yusuf Yurdasucu, Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Hilal Kaya ve İngilizce Öğretmeni Duygu Bal eşlik etti.

Projeye toplamda 30 öğrenciyle katılım sağladığını belirten Okul Müdürü Yurdasucu, “Öğrencilerimiz proje bitiminde okuldaki arkadaşlarına sunum yaparak farklı ülkelerdeki deneyimlerini aktarıyor. Hem okulumuz hem ilçemiz hem de ilimiz için güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.