-

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin meslek.eba.gov.tr adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanıyor.

Bu kapsamda Karasu’da da Karasu Mesleki Eğitim Merkezi, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de eğitimler 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, ders içi ve ders dışında öğrencilerin maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat etmelerini sağlayarak eğitime başlanacağını belirtti. Turhan, eğitim kurumlarında, öğrencilerin sağlıkları için tüm hijyen önlemlerinin alındığını ve kuralların harfiyen uygulanacağını da sözlerine ekledi.

EĞİTİM NASIL OLACAK?

Yüz yüze eğitimde öğrenciler, gruplara ayrılacak. Her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika olacak. Öğle arası ise 45 dakika olarak belirlendi.

Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımlarının yüz yüze, bilişsel/teorik kazanımlarının ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders sürelerinin alan zümre öğretmenlerince belirlenecek, öğrencilere okullarında bildirilecek.

İşletmelerdeki mesleki eğitim ve staj uygulamaları da 5 Ekim Pazartesi günü itibariyle başlayacak.