-

MESLEK LİSESİ, ÜÇÜNCÜ BAKANLIK PROJESİYLE ÜRETİME DESTEK VERİYOR (izle):

...

Millî Eğitim Bakanlığı’nca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla başlattığı “Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de üretimde etkin rol oynuyor. Meslek lisesinin Metal Teknolojileri Alanı öğrencileri, Sakarya genelindeki 69 okulun basket potasını, 80 okulun da masa tenisi masasını üretiyor.

OKULUN ÜÇÜNCÜ BAKANLIK PROJESİ

Üretim hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nilüfer Yeke, “Salgın döneminde dezenfektan üretimi yapan okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesiyle 22 okula kütüphane üretimi yapmıştı. Şimdi de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda 138 basketbol potası ve 80 adet masa tenisi masası üretimi yapmaktayız” dedi.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, “Mesleki ve teknik eğitimin önemi her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. Meslek lisemizin Metal Teknolojileri Alanı öğrencileri, bu proje ile bir yandan eğitimlerini alırken bir yandan da ülke ekonomisine katkı sağlıyor ve aynı zamanda ücretlerini alabiliyor” şeklinde konuştu.

MESLEKİ YETERLİLİK KAZANIYORUZ

Üretimde görev alan Metal Teknolojileri Alanı 12.sınıf öğrencisi olan Hamdi Karaman “Metal Teknolojileri Alanı öğrencileri olarak, yaptığımız üretimle ülke ekonomisine katkıda bulunurken kendi mesleki yeterliliğimizi de sağlıyoruz. Böylece mezun olduktan sonra iş imkanımız artıyor. Üretimde yer almaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Metal Teknolojileri Alanı Şefi Deniz Yılmaz, “Metal teknolojileri alanımızın imkan ve olanaklarıyla Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında Sakarya’nın 138 adet basket potasını ve 80 adet masa tenisi masasını üretiyoruz. Bu sayede meslek liselerinin üretim kabiliyetini göstermiş oluyoruz. Üretimde öğrencilerimizin büyük katkıları var. Böylece mezun olan öğrenciler sektörde daha rahat iş bulabiliyor. Ülkemizin sanayi gelişimine ve sanayide ara eleman yetiştirilmesinde önemli tol oynanıyor” diye konuştu.