Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri uzun süre hazırlıklarını yaptıkları yılsonu gösterilerini Perşembe günü Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. İki seans olan gösteri misafirlerin bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Minik öğrencilerin tüm yıl boyunca öğrendikleri bilgileri, edindikleri becerileri izlemeye birçok veli ve Karasu halkı katılım sağladı. Öğrencilerin gösterilerine ilgi oldukça yoğundu ve çoğu kişi öğrencileri ayakta izledi.

 

Düzenlenen yılsonu programında günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Okul öncesi eğitim dikkate alındığında anaokulları eğitim sürecinde önemli bir başlangıç noktası. Çocuklarımızın özgüvenleri gelişmiş, paylaşımcı, sosyal kendilerini çok iyi ifade eden bireyler olarak çocuklarımızı topluma kazandırma çabasındayız. Okul öncesi eğitimde temel amacımız çocuklara davranış kazandırmak. Yaparak, yaşayarak sürdürülen yapılandırıcı eğitimlerimizin kesitlerinden velilerimiz için gösteriler hazırladık. Çocuklarımız gösterilerini sunmak için uzun süre özen ile hazırlandı” ifadelerimi kullandı.

 

 

Konuşmaların ardından ilk gösteri öğrencilerin toplu halde ‘Hoş geldiniz’ şiirlerini okumasıyla başladı. Ardından Karasu’yu temsil ederek İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında ilçe ikincisi olan Elif Dila ‘İstiklal Marşı’nı’ seslendirdi. Şirinler, Çalışkan Arılar ve Minik Kalplar sınıfı tek tek slayt gösterisi yaptı. Minikler Bolu Yöresi Halk Oyunu, potpuri Halk Oyunları, Silifke Yöresi Halk Oyunu, Artvin Yöresi Halk Oyunları ve Adıyaman Yöresi Halk Oyunları gösterisini sundu. Öğrencilerin gösterileri karşısında heyecanlanan veliler minikleri ayakta alkışladı. Öğrenciler programda hem eğlendi hem de eğlendirdi.

 

HABER: Gülcan Elmalı [Sakarya Kuzey Gazetesi]