-

18 gün sürecek olan tam kapanma kapsamında iki Pazartesi gününe denk gelen Karasu Halk Pazarı’nın kurulmayacağı açıklanmıştı. Bayramdan önce bir gün pazarın kurulacağı öğrenildi. Bu karara göre 8 Mayıs Cumartesi günü Karasu Halk Pazarı, saat 10:00 ile 17:00 arasında açık olacak.

Fakat pazaryerinde sadece meyve, sebze ve gıda ürünlerinin satışına izin verilecek. Gıda ürünleri dışında satış yapan tezgahlar kurulmayacak. Karasu Pazarcılar Derneği Başkanı Halit Yavuzyiğit de bu duruma esnaflar adına tepki gösterdi.

BİR YILDIR MAĞDURUZ

Cumartesi günü pazarın açılma şeklini adaletsiz, hukuksuz ve haksız bulduklarını söyleyen Yavuzyiğit, “Bir yıldır giyim esnafı, çok büyük çile ve meşakkat çekiyor. Bırakın para kazanmayı, evimize bakamaz olduk. Bu süreçte borçlarımızı ödeyemeyiz. Mağduriyet üstüne mağduriyet yaşıyoruz” dedi.

“Cumartesi günü alınan kararın şekliyle bir kez daha mağdur olduk. Tam bayram üstü asıl açılması gereken giyim tezgahları maalesef açılmıyor bu bize son büyük bir darbedir” diyen Başkan Halit Yavuzyiğit, “Karasu Halk Pazarı, sebze giyim ayırt edilmeksizin bir bütündür. Giyim esnafı yok sayılamaz. Madem açıyoruz, bir bütün şeklinde açalım ya da hiç açmayalım” şeklinde konuştu.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.