-

S.S Limandere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve Karasu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak, kooperatifte incelemelerde bulunarak faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Kooperatifin 1971 yılında kurulduğunu ve 1988 yılında süt alımına başladığını belirten S.S Limandere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Müdürü Bayram Erbaş, “Kooperatifimizde silaj paketleme tesisimiz, düğün salonumuz ve marketimizle halkımızın yanındayız. Kooperatifimiz bünyesinde hizmet veren marketimiz ulusal ve yerel marketlere istinaden daha hesaplı ve ucuz. Kooperatifimize üye olmayan vatandaşlarımız da bizlerden rahatlıkla alışveriş yapabilirler” dedi.

SAHİPSİZ KALDIK

1971 yılında kooperatif açıldıktan sonra 49 senede hiçbir kurum amirinin kooperatifi ziyaret etmediğine vurgu yapan Erbaş, “Yıllarca sahipsiz kaldık. Birçok projemizi hayata geçiremedik. Bizleri ilk olarak Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ziyaret etti” diye konuştu.

“Bundan sonraki dönemlerde kaymakamımızdan aldığımız cesaret ile birçok projeyi hayata geçireceğimize inanıyoruz” diyen ve hayvancılık faaliyetlerinin azaldığını belirten Erbaş, “2007 ve 2012 yılında verilen büyük baş hibelerle birçok kişi hayvancılığa başladı. Fakat hibe verilen kişiler geri ödeme yapamadığından dolayı hayvancılık sektörü sekteye uğradı” ifadelerini kullandı.

GÖREVİMİZ ÇÖZÜM BULMAK

S.S Limandere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin destekçisi olduğunu belirten Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, “Kaymakamlık olarak yürütmüş olduğumuz görevlerimizden bir tanesi de var olan sektörlerle alakalı Karasu’ya ve halkımıza nasıl katkı sağlayabileceğimiz sorusuna çözüm bulmaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gülcan Elmalı (Sakarya Kuzey Gazetesi)