-

Ziraat Odası Karasu Yönetim Kurulu Başkanı Selami Arık, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bu günün, Uluslararası Tarım Üreticilerini Federasyonu’nun (IFAB) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 tarifinden bu yana her yıl Çiftçiler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Arık, her daim üretim odaklı çalışan çiftçilerin pandemi sürecinde de üretimin aksamaması için çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Tarımın stratejik bir ürün olduğunu ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Selami Arık, mesajını şu sözlerle noktaladı:

Ülkemiz için fedakâr çalışan, tarımsal üretimimizin devamını sağlayan, elleri ile toprağı yoğuran,

tarladan mutfağa dokunduğu her şeye değer katan, elinin değdiği her şeyi güzelleştiren emeğini üretime katan çiftçimizin yüzü yanık olur elleri nasırlı olur, kalbi toprak gibi bereketli ve toprak gibi yemyeşildir. Çiftçi, mesai saati nedir bilmeden, gece gündüz, yazın güneşle kışın soğukla imtihan olan ve tarlasında bağında bahçesinde çalışan, yorulmak nedir bilmeyendir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, "Türkiye'nin asıl sahibi ve efendisi gerçek üretici olan köylüdür. O halde herkesten daha çok refah, saadet ve servete müstahak ve layık olan köylüdür”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, ne de güzel ifade etmiş, “Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda gecesini gündüzüne katarak üreten ve ülkemizi doyuran çiftçimize hizmet etmek ibadettir”

Bu duygu ve düşüncelerle; çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek sağlayan cefakâr çiftçimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü kutlu, ürünleri bol ve bereketli olsun.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.