-

Salı günü saat 15:00’da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonundan çıkan zam oranı açıklandı. Komisyon kararına göre il genelindeki ulaşım fiyatlarına yüzde 35 zam yapıldı.

Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar, yeni tarifenin önümüzdeki hafta içi uygulanmaya başlayacağını belirtti. Uyar, “Yedek parça, lastik ve akaryakıt fiyatlarında artış devam etmezse bu tarife ile geçimimizi sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

MALİYETLER ÇOK ARTI

“Yedek parçaya yüzde 90, lastiklere yüzde 190, akaryakıta ise yüzde 80 oranında zam geldi. Altı ay önce bin 1700 liraya aldığımız lastik şimdi 5 bin lira civarı. Şoför esnafı da artan fiyatlar karşısında zor durumda kalıyor” diyen Kerim Uyar, “Vatandaş da şoför esnafımız da haklı. Artan fiyatlar herkese yük oluyor. Ama yapılan zam kaçınılmazdı” diye konuştu.

Yüzde 35 ile 40 arasında değişen yeni zamlı tarifelerin, Karasu şehir içi minibüs, dolmuş, taksimetre, Karasu-Kocaali-Adapazarı halk otobüsü, mahalleler arası halk otobüsü ve servis ücretlerinde hafta içi geçerli olması bekleniyor.