Çağımızın en büyük illeti keşke sadece salgın hastalıklar olsaydı. Ama ne yazık ki çağımızın en büyük illeti uyuşturucu belası. Her şey gelip geçiyor, salgın hastalıklar bile gelip geçiyor, azalıyor, artıyor, bitiyor ama uyuşturucu illeti hiç bitmiyor sürekli artıyor. Gençlerimiz zehirleniyor. Bu terör örgütlerinin en büyük finans kaynağı olan illet gençlerimizle birlikte kültürümüzü de zehirliyor.

Bu Dünya’nın en büyük zenginlerinin oyuncağı olan illet kültürümüzle birlikte toplumun temel direklerini de zehirliyor. Yani tepeden tırnağa zehir saçıyor. Bunlarla birlikte nerdeyse her geçen gün yeni bir çeşidi ortaya çıkıyor. Öyle ki kimyasallarla birlikte daha da ölümcülleşiyor. Peki bunun önüne nasıl geçeceğiz. Her şeyin başı eğitim olduğuna göre bununda başı eğitim eğitim eğitim.

İlk önce ailede başlamalı bu eğitim. Anne babalar! Çocuklarınız gerekirse size kızsın, darılsın ama yine de onlardan bir haber yaşamayın. Takip edin, arkadaşlarını bilin, bulunduğu ortamları bilin, onlara sahip çıkın. Yoksa iş işten geçince karakol köşelerinde, hastane koridorlarında ve sonunda mezarlıkta evlatlarınızın takipçisi olmak zorunda kalıyorsunuz ki Allah hiç kimseye böyle acılar yaşatmasın. Aileden sonra okul. Okuldan sonra sokaklar. Bu konuda her alanda bu eğitimi vermeliyiz.

Çünkü inanın durum tahmin ettiğinizden de vahim. Kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Bu da ticaret yapanların artması demek ki bu hepimizin çevresi, geleceği için tehlike arz ediyor. Hani birçok şey için kullanılan klişe bir cümle vardır. ‘Toplum bir olarak mücadele etmeli’, ‘Toplum olarak bir olmalıyız’. İşte uyuşturucu konusunda en uygun mücadele yöntemi bu. Toplumda her bir birey bununla mücadele etmeyi ister ve bir şeyler yapmayı amaçlarsa bu illetti kendimizden uzak tutabiliriz.

Yoksa sadece kolluk kuvvetleri tek başına bir yere kadar bunu başarabiliyor. Bugüne kadar bunu canlı canlı görmüş ve öğrenmiş olduk. Bu illetler konusunda herhangi bir bilgi sahibi olunca kolluk kuvvetlerini bilgilendirmek en büyük vatandaşlık görevi ve çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük iyilik olacaktır. Lütfen gençlerimizi, çocuklarımızı, arkadaşlarımızı, geleceğimizi korumak için uyuşturucu illetine karşı birlikte mücadele edelim.