-

CHP SAKARYA MİLLETVEKİLİ ENGİN ÖZKOÇ KARASU'DA (izle):

...

Karasu’ya gelen CHP Sakarya Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ilk olarak muhtarlarla bir araya geldi. Ardından Karasu Ziraat Odası, Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı da ziyaret etti.

Son olarak İl Başkanı Ecevit Keleş, İlçe Başkanı Aykut Süt, il ve ilçe yönetimiyle birlikte CHP Karasu İlçe Örgütü genişletilmiş ilçe yönetim kurulu toplantısına da katılan Engin Özkoç, toplantı öncesi basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. Özkoç, açıklamasında şu konulara temas etti.

HEDEF 500 BİN EVE ULAŞMAK

“Karasu ziyaretlerimiz sonrasında ilçemizin talep ve sorunlarını not alarak çözüm önerileriyle beraber meclise taşıyacağız. Muhtarlarımızla yaptığımız toplantı son derece verimli geçti. Odalarımızın da beklentilerini not aldık.

CHP İl Örgütümüzün çalışmalarıyla Sakarya’da 500 bin eve temas etmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar 20 bin haneyi ziyaret ettik ve halkımızın sorunlarını dinledik. Vatandaşın sorunlarını da bizzat meclise taşıyacağız.

SADECE SEÇİMDE SAHADA DEĞİLİZ

Biz, sadece seçimden seçime sahaya çıkmıyoruz. Her zaman halkın içindeyiz, sorunlarıyla yüzleşiyoruz. Görevimiz de sorunları meclise taşımak. Bu kapsamda Karasu’nun da sıkıntılarının bilincindeyiz ve yakın takipçisiyiz.

İŞSİZLİK, TARIM ve HAYAT PAYALILIĞI

Her yerde olduğu gibi Karasu’da da bir işsizlik problemi mevcut. Karasulu esnafımızın ve çiftçimizin büyük sıkıntıları var. Çözülemeyen bir fındık sorunu var. Fındık üretici, hayat pahalılığında istedikleri taban fiyatını alamamaktan endişeliler.

Bu sorunu çözüm için lisanslı depoculuğu ve fındığı hammaddeye çevirecek OSB’lerin kurulmasını çiftçimizle konuştuk. Bu konuyu TBMM’ye de taşıyacağız. Karasu’nun bin 500 haneli köyünde 126 hayvanın kalmış olması büyük bir sorun.

ESNAFIN DERDİ ÇOK

Türkiye’de her türlü koşul ve imkanları olmasına rağmen süt hayvancılığının olmaması ve önünün kesilmesi hiç doğru değil. Esnafımız da sıkıntılı. Önceden kira derdi olan esnafın bugün elektrik, doğalgaz sorunuyla baş başa.

CHP’nin hedeflerini bir tanesi de esnaf bakanlığının kurulması ve esnafa borçlandırmadan destek verilmesi ve rahatlatılmasıdır. Bu sorunların altından kalkacak gücümüz var. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım”