-

KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPILDI (izle):

...

1 Aralık günü başlayan ve 1 Nisan 2022 tarihine kadar sürecek olan kış lastiği kullanım zorunluluğu kapsamında Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekiplerince bir uygulama yapıldı. Uygulama kapsamında yük ve insan taşıyan ticari araçların kış lastiği kullanımı denetlendi.

Uygulamaya Karasu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Alataş da bizzat katılarak, ekiplerle birlikte kontrol yaptı. Kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu hatırlatılırken, uymayan sürücülere 846 lira para cezası uygulanacağı da belirtildi.

TİCARİ ARAÇLAR, TEK TEK DURDURULDU

Karasu-Adapazarı yolu (D650 karayolu) üzeri TİGEM mevkiinde gerçekleştirilen denetimlerde ticari araçların lastik diş aralıkları ölçüldü ve kış lastiği kullanıp kullanılmadığı denetlendi. Araç sürücüsü Tarık Bayram, uygulamadan memnun olduğunu belirtti.

Tarık Bayram, “Kış lastiği, yağışlı havada veya yokuşta fren mesafesini olumlu etkiliyor. Kendi hayatımızı ve karşımızdakinin hayatını riske atmamak adına kış lastiği kullanılması gerekiyor. Jandarma ekiplerine de denetim için teşekkür ediyorum” dedi.