KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi

 

Normalleşme takvimi kapsamında cemaatle ilk Cuma namazı kılındı. İlçe merkezi ve çevre mahallelerde belirlenen Cuma namazı alanları, 70 günün ardından okunan Cuma selası sonrası adeta doldu taştı. Pazaryeri otoparkında yaklaşık 600 kişinin katıldığı Cuma namazını Karasu Müftüsü Mustafa Aydın kıldırdı.

 

10 haftanın ardından cemaatle kılınan ilk Cuma namazında Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşa yardımcı oldu, kuralları hatırlattı. Vatandaşın, namaz alanına maske ve seccadeleriyle gelmesi, sosyal mesafeye ve kurallara riayet etmesi de gözlerden kaçmadı.

 

Vatandaşla birlikte namazını kılan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, uzun bir aradan sonra birlikte Cuma namazı kılmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti ve Karasu halkına hayırlı cumalar temennisinde bulundu.

 

Namaz sonrası açıklama yapan Karasu Müftüsü Mustafa Aydın ise, “Dileriz ki bundan sonraki süreçte sıkıntılı günleri geride bırakır ve özlediğimiz birlik içerisindeki günlere kavuşuruz” dedi. Cemaatle kılınan Cuma namazının ardından ikindi vaktinde de cami bahçelerinde de cemaatle vakit namazı kılındı.