-

Karasu Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında kurulan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Komisyonu, Karasu’da bulunan riskli binalara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı İshak Sarı, Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, “Karasu genelinde risk altında bulunan konutlarla ilgili çalışmalar Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Komisyonumuz tarafından gerçekleştirilecektir. Şu an için de buna uygun projeler hazırlık aşamasında” dedi.

İKİ MAHALLEDE

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen destek ile bu çalışmalar için gerekli zemin oluşturulmuş durumda” diyen Başkan Sarı, İhsaniye Mahallesi ve Aşağı Aziziye Mahallesi olmak üzere iki kısımda toplam 208 dönümlük kentsel rezerv alanının Karasu Belediyesi’ne kazandırıldığını ifade etti.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Bu arazileri ilçemiz sınırları içerisinde kentsel dönüşüm için kullanılmasını planlıyoruz. Karasu’da risk altında bulunan binaların gerek dönüştürülerek gerek kamulaştırılarak yeniden kullanıma sunulması yönünde çalışmalar sürüyor ve önümüzdeki süreçte kamuoyuna bu konuda bilgi verilecektir” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan İshak Sarı yaptığı açıklamalarının sonunda, “İlçemize kazandırdığımız tüm hizmetlerde, sunduğumuz taleplerimize cevap veren ve bize bu konuda maddi-manevi destek olan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve Bakan Yardımcılarımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Bakan Yardımcılarımıza, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekilimiz Sayın Ali İhsan Yavuz’a, AK Parti Sakarya Milletvekillerimiz Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek, Sayın Kenan Sofuoğlu ve Sayın Recep Uncuğlu’na, AK Parti Sakarya İl Başkanımız Sayın Yunus Tever’e, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’ye ve İlçemizin yetiştirdiği büyük değer Kilis Valimiz Sayın Recep Soytürk’e şahsım ve ilçem adına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.