-

“SUBÜ’nün Karasu’da açıldığı takdirde ilçenin bir anda nasıl modern bir hale geleceğine kısa sürede şahit olacağız” diyen Karasu Halk Platformu Sözcüsü Alper Tatlı, “Karasu’ya gelen bir öğrencinin dahi ilçemize artısının olduğunu göreceğiz. Bu sebepten dolayı birlik olmalıyız ve elimize bir daha gelmeyecek olan bu fırsatı kaçırmamalıyız” şeklinde konuştu.

Diğer ilçelerle kıyaslandığı zaman arazinin tek tapulu hazine arazisi olması da devlete külfet oluşturmayacak en önemli avantajlardan biri olduğuna da değinen Alper Tatlı, Karasu’nun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ulaşım konaklama ve ilçenin coğrafi konumunun da rektörler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini de ifade eden Tatlı, “öğrencilerin barınma açısından da hiçbir sorun yaşamayacağı bir alan mevcut. Uygulamalı Bilimler Üniversite’sinde tek amaç üniversite araştırmalarının ve öğrencilerin en güçlü uygulama alanlarına sahip alanlar. Karasu Denizköy Mahallesi’nde bulunan tek tapulu arsa resmen SUBÜ için ayrılmış gibi” dedi.