-

Karasu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KARSAŞ şirketi kasasından harcanan fakat harcama belgelerinin bulunmaması nedeniyle eski başkan Mehmet İspiroğlu, bir kez daha hakim karşısına çıktı. İspiroğlu ve iki şirket yöneticisi için zimmet iddiasıyla açılan dava Salı günü görüldü.

KARSAŞ hesabından harcanan 1 milyon 250 bin lira ve 15 bin liralık çeke yönelik olarak zimmet suçlamasıyla Sakarya 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, harcamalara dair belge bulunamaması nedeniyle eski başkan İspiroğlu, dönemin KARSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.Ç ve Şirket Müdürü Ş.N.İ, suçlamalara yanıt verdi.

TALİMAT VERMEDİM

23 Mart Salı günü görülen davada M.Ç’nin duruşmada, harcama evraklarında imzasının bulunmadığını ve harcamalar hakkında talimat vermediğini, bu doğrultuda sorumluluk kabul etmediğini beyan ettiği öğrenildi.

Ş.N.İ ise harcamaların belediye başkanı talimatıyla yardım amaçlı olarak kişilere ve çeşitli kurumlara yapıldığını belirttiği öğrenildi. Sanık avukatlarının bilirkişi incelemesi talebi sonucu mahkeme dosyası, Sayıştay’a gönderilerek duruşma 15 Haziran 2021 tarihine ertelendi.