-

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Pazartesi akşamı Nisa Kebap’ta yemek programı düzenlendi. Karasu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda gazi ve aileleri bir araya geldi. Programa Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, daire amirleri, Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli, gaziler ve aileleri iştirak etti.

Yemeğin ardından Karasu İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Seyfettin Sevinç, Kur’an-ı Kerim tilaveti oku ve ardından dua etti. Sevinç’in ardından Karasu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hayrettin Eraydın bir selamlama konuşması yaparak programın düzenlenmesinde vesile olan herkese teşekkür etti. Hayrettin Eraydın’ın ardından Başkan İshak Sarı söz aldı.

“Şehit kanlarıyla sulanan bu coğrafyada gazilerimiz, şehitlerimiz bizim onur ve iftiharımız” diyen Başkan Sarı, “Bu coğrafya, şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla ilelebet payidar olacaktır. Gazilerimize bizlerle bir arada olduğu için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. İshak Sarı’nın arından Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı da bir konuşma yaptı. Gazilerin, onurlu bir pozisyonun nişanesini taşıdıklarını ifade eden Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Bizim için çok değerliler. Başımızın üstünde yerleri var” sözlerine yer verdi.