-

Karasu Sosyal Hizmet Merkezi ve Aziziye Aile Sağlığı Merkezi, eski hastane binası arsasına okul yapılacak olması nedeniyle yıkılacak. TOKİ tarafından yaptırılacak olan ve 9 dönüme sahip olacak 24 derslikli temel eğitim binasının ihalesi 9 Aralık Çarşamba günü yapıldı. İhalelerin değerlendirme sürecinde olduğu belirtildi.

YENİ YERİ MERKEZDE

Okul yapılacak alan içerisinde yer alan Karasu Sosyal Hizmet Merkezi de bu nedenle geçici yerine taşınacak. Bu kapsamda Karasu Kaymakamlığı binasının kaymakamlık katının sol kısmı ile Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katında bir oda geçici olarak Karasu Sosyal Hizmet Merkezi’ne tahsis edilecek.

Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Metin Yıldırım, “28 Aralık Pazartesi günü tadilat çalışmaları yapılmaya başlanacak. Devamında da kaymakamlık binasına geçici olarak taşınacağız. Yaklaşık 2 ya da 3 yıl içerisinde de yeni binamıza geçilmesini planlıyoruz” dedi.

ANKARA CADDESİ’NDEN TALEP ETTİK

“Karasu Sosyal Hizmet Merkezi binası için Karasu-Kocaali yolu (Ankara Caddesi) üzerinde bir arsanın talebinde bulunduk” diyen Yıldırım, “Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nin karşısına denk gelen bu alan, hem Karasu’ya hem Kocaali’ye erişim imkanı sağladığı için burada yapılmasını talep ettik” şeklinde açıklamada bulundu.

Aziziye Aile Sağlığı Merkezi için ise Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından uygun bir yer arayışı içerisinde olunduğu, henüz bir yer tahsisinde bulunulmadığı ve yakın zamanda belirlenecek olan yeni yerine taşınma işlemlerinin de başlatılacağı öğrenildi.