-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet kuruluşunda ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden, fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olan kadınlarımıza, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği yasal haklar doğrultusunda, eğitimde, iş hayatında, siyasette kadın erkek fırsat eşitliği sağlanmıştır.

Kadınlarımız bilgili, bilinçli ve güçlü nesillerin yetişmesinde önemli ve öncü rol üstlenmektedir. Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin de en temel yapı taşıdır.

Türk kadını, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur. Bizlerde, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Toplumun yapı taşı aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaya başlamıştır.

Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Karasu Kaymakamlığı olarak kadınlarımıza yönelik birçok proje yürüterek, kadınlarımızın toplumumuzda hak ettiği saygınlığa kavuşmaları için, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü gayreti, çalışmayı yapacağız. Kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum”