Bayram sonrası Karasu’da artan hava sıcaklığı ve vatandaşı bunaltan seviyeye gelen nem, yerini bir anda şiddetli yağmura bıraktı. Salı günü sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli yağmur, Karasu’da hayatı bir anda felç etti. Saat 07:00 sıralarında fırtınayla birlikte ilçede etkili olan yağışlar, tatil mekanlarına ve tarlalara da zarar verdi.

 

Sadece 10 dakika süren şiddetli yağmura ağaçlar da dayanamadı. İlçe merkezinde bazı ufak ağaçların devrildiği, bitkilerin yerlerinden koparak savrulduğu görüldü. Çevre mahallelerde ise fırtına ve şiddetli yağmurun başta mısır ve fındık olmak üzere pek çok mahsule zarar verdiği öğrenildi. Sabah saatlerinde bazı çevre mahallelerde elektrikler kesilirken, halen bazı mahallelere elektrik verilemediği belirtildi.

 

Karasu Belediyesi tarafından yapılan anonsta, "Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Salı ve Çarşamba günü fırtına beklendiğinden, vatandaşların denize girmemeleri ve balıkçıların Karadeniz'e açılmamaları" şeklinde uyarıda bulunuldu. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesinden edinilen bilgiye göre de önümüzdeki beş günlük sürede hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor: