-

KARASU ESNAF ODASI'NIN ALTI AYI DEĞERLENDİRİLDİ (izle):

...

Altı ay önce göreve gelen Karasu Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Cihan Emre, yönetimiyle birlikte Karasu basınının karşısına çıktı. İlk altı ayın raporlarını sunan Emre, odaya kayıtlı esnafın sayısındaki artışa dikkat çekti. Emre, basına yaptığı sunumda şu ifadeleri kullandı.

“İlimiz ve ilçemize ziyaretlerde bulunan siyasi parti genel başkanlarının davetlerine katıldık ve hem iktidar hem de muhalefet parti genel başkanlarımıza esnaflarımızın sorunlarını dosya halinde sunma imkanı bulduk.

Göreve seçildiğimizden bugüne kadar bin 700 olan odamız üye sayısı, 398 yeni üyemizin eklenmesiyle 2 bin 98’e ulaştı. Odamızda 589 esnafımızın basit usul muhasebesi tutulmakta olup 417 esnafımıza da odamız personelleri tarafından evrak düzenlenmiştir.

Esnafımızın ulaşılabilir bir başkan ve yönetimi olarak saat gözetmeksizin 7/24 hizmet vermeye çalışıyoruz. Göreve seçildikten sonra ilk olarak Bursa İnegöl’de düzenlenen uluslararası mobilyacılar fuarına 25 mobilyacı esnafımız ile katılım sağladık. Esnafımızla fuarlara fırsat buldukça katılma planlaması yapmaktayız.

Karasu ilçemiz küçük oto sanayi esnafımız ile toplantılar yaptık. Karasu oto sanayinin yerinden kaldırılması hakkında Karasu Belediyesi, sanayi kooperatif başkanı ve esnafımız ile toplantıya katıldık.

İlçemiz esnaflarımızdan biri liman mevki market, diğeri oto saniyede bir dükkanımızda yangın olayı yaşandı. Esnaflarımızın yönetimimiz olarak yanında olduk. Esnafımızın içerisinde olduğu 2 adet ölümlü, 3 adet yaralanmalı trafik kazası yaşandı ve bu süreçte esnafımızın yanında olduk.

Berber, kuaför, fırıncı, aperatif, lokanta işletmecilerimiz ile birlikte fiyat listelerini hazırladık ve işyerlerinde fiyat listelerinin müşteriler tarafından görünebilir bir yere asılması çalışmaları yaptı. Berber, bayan kuaförü ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapanması konusunda valilik emriyle yapılan toplantılarda birlikte karar verdik”