-

KARASU'DA ENDERUN TERAVİH NAMAZI (izle):

...

Darıçayırı Merkez Camii Derneği’nin girişimleriyle düzenlenen programlara bir yenisi daha eklendi. Osmanlı dönemi geleneklerinden Enderun teravih namazı, ilk kez Karasu’da kıldırıldı. Her dört rekatta bir söylenen ilahilerle süslenen Enderun teravih namazına hem mahalleden hem de ilçe genelinden katılım yoğun oldu.

Türkiye ezan okuma birincisi Dursun Şahin, dünya Kur’an okuma birincisi Habib Deveci ve İstanbul Boğaziçi Camii İmam Hatibi Savaş Yücesoy’un katılımıyla gerçekleşen programda teravih namazını Habib Deveci kıldırdı. Dursun Şahin ve Savaş Yücesoy’un ilahileri de namaza renk kattı.

ÇOCUKLAR ve GENÇLERİN İLGİSİ ARTTI

Darıçayırı Merkez Camii İmam Hatibi Mustafa Çalışkan, Cami cemaatimizi arttırmak ve gençlerimizi, çocuklarımızı camiye daha çok katılım sağlatmak amacıyla dokuz aydır cami derneğimizle birlikte çeşitli programlar düzenliyoruz” dedi.

“Sabah namazı buluşmalarıyla başladık, 20 Mart’ta şehitleri anma programı icra ettik” diyen Çalışkan, “Bu programlarla çocuklarımız ve gençlerimizin camiye katılımı da arttı. Bugün de Osmanlı geleneği olan Enderun teravih namazını eda ettik” diye konuştu.

İLAHİLER EŞLİĞİNDE KILINIYOR

Türkiye ezan okuma birincisi Dursun Şahin ise “Osmanlı döneminden beri geleneğimizde olan Enderun teravih namazında her dört rekatta bir ayrı makamlar yapılıyor ve Ramazan ile ilgili ilahiler okuyoruz. Cemaatimiz o arada nefes alıyor, ilahisini dinliyor ve yeniden diğer rekatları tamamlıyor” diyerek Enderun namazı hakkında bilgi verdi.

Dünya Kur’an okuma birincisi Habib Deveci de “Ramazan aylarında erkeğiyle kadınıyla ve çocuk cıvıltılarıyla teravih namazlarımızın dolmasını ve şenlenmesini bekliyoruz. Ramazan ayının da tüm İslam alemine, ülkemize, Sakarya’ya ve Karasu’ya huzur getirmesini diliyorum” diyerek temennilerini dile getirdi.