-

Karasu İlçe Müftülüğü öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle ilçede ilk kez Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu inşa ediliyor. Yalı Mahallesi kanal boyunda hizmet verecek olan kursun temeli Perşembe günü atıldı.

İlçe Müftülüğü tarafından temel atma töreni düzenlendi. Törene, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, İl Müftüsü Hasan Başiş, İlçe Müftüsü Bektaş Günay, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, müftülük personelleri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Programın sunuculuğunu Yeni Aziziye Cami İmam Hatibi Amil Gündüz üstlendi. Tören, Hafız Yunus Demirci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş bir konuşma yaptı.

“Sakarya’nın incisi Karasu’da kızlara yönelik Kur’an kursunun yapılası bizi sevindirdi” diyen İl Müftüsü Hasan Başiş, “Cenabı Allah, bu Kur’an kursumuzu en kısa zamanda tamamlamayı ve içerisinde kızlarımızın Kur’an okuyan, hafızlık yapan şekilde görmeyi bizlere nasip eylesin” şeklinde konuştu.

“Kursun yapımında desteği olan hayırsever Osman ağabeyimize teşekkür ederiz” diye belirten Hasan Başiş, “Asıl gayemiz arkamızdan dua edecek nesiller yetiştirmek. Sadakayı cariye de budur.

Başiş’in konuşmasının ardından dua edildi ve ilçe protokolü, Kur’an kursunun temelinin atılması için düğmeye bastı.