-

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yapımına başlanan sahil projesi kapsamında Çarşamba günü Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan metre uzunluğunda ve yaklaşık 1 buçuk metre yüksekliğindeki perde beton duvar, yapıldıktan bir gün sonra yine Belediye ekiplerince yıkıldı.

Deniz ile yol arasına yapılan ve ardından yıkılan duvarın yapım ve yıkım gerekçesini Karasu Belediye Başkanı İsmail Karakaş, gerçekleştirdiği basın açıklaması ile açıkladı. Proje hakkında kısa bilgi de verene Karakaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

12 MİLYON LİRALIK PROJE

“Yaklaşık bir yıldır Doğu Karadeniz Caddesi üzerinde bir proje üzerinde çalışıyoruz. 12 milyon liraya yakın bir bütçeyle tamamlanmasını planladığımız Karasu Sahil Projesi’nde en büyük sıkıntımız, kumun yola gelmesiydi. Proje dahilinde de bunu önlemek için bir duvar yapılması uygun görüldü.

Proje dahilindeki bu duvarın yapımına başlanmasıyla sosyal medyada ‘Denizin görülmesine engel olacak’ şeklinde yorum ve eleştiriler yapıldı. Halbuki proje tamamlandığında duvarın yüksekliği sadece 80 santimetre olarak ortaya çıkacaktı.

YÜKSEKLİK DİZ BOYU

Son incelemelerle de bu yüksekliği 50 santimetreye çektik. Bu seti yapmak zorundayız. Denizin görüş açısı kapanmayacak. Yürüme bandında yürüyen bir kişinin diz kapağına gelecek yükseklikte bir duvar olarak karşımıza çıkacak. Yoldan aracıyla geçen de denizi görebilecek. Yol doldurulunca ve asfalt atılınca zemin yükselecek ve duvar yüksekliği azalacak.

Karasu sahilinde kumun, rüzgar eşliğinde yolu doldurması sorunu mevcut. Bugüne kadar, Doğu Karadeniz Caddesi’nden kamyonlarca kum kaldırdık. Hem kumumuzu kaybediyoruz, hem masraf ediyoruz.

SABIRLA BEKLEYELİM

Hazirana ayı sonunda projeyi tamamladığımızda, ortaya çıkan çalışmayı herkes görecek. Bu nedenle biraz sabır ve anlayış bekliyoruz. Proje tamamlandığında Karasu’ya yakışır bir çalışma ile tatilcilerimizi ağırlayacağız. Birlikte sabredip görelim”

KARASU SAHİLİNE YAPILAN DUVAR NEDEN YIKILDI (izle):