-

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, bir basın açıklamasında bulundu. Karakaş, İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaya ve bu açıklamayı yayınlayan haber içerikli sayfaya yönelik açıklamalarda bulundu. İsmail Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz gün İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun yaptığı açıklamayı gördüm ve gerekli incelemeleri kapsamlı bir şekilde başlattım. Sarıoğlu’nun bahsettiği cezanın Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından kesilmediği bilgisine ulaştım. Yani böyle bir cezanın Belediyemizce kesilmediğini, hatta bu kişi hakkında da bir tane bile tutanağın tutulmadığını öğrendim.

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU?

Kendisi siyasi bir partinin ilçe başkanı. Kesilen bu cezanın nereden kesildiğini rahatlıkla öğrenebilir. Ancak böyle bir gayesi olmayan bu ilçe başkanı mağduriyet algısı oluşturarak kendini gündeme taşımak ve buradan siyaset üretmek gayesi ile ceza tutanağının bir bölümünü kapatıp hangi kurum tarafından kesildiğini gizlemeye çalışmış. Ancak yediği cezanın ceza maddesini gizlemeyi unuttuğundan engelli araç yerine park ettiğinin anlaşılacağını akıl edememiştir.

Bu akılla iftira atma cüretini göstermekle kalmamış birde kabahati üzerine susup oturacağı yerde buradan siyaset üretme çabasına girmiş. Engelli araç yerine park etmesi üzerine yediği ceza ile seçimde vaatte bulunduğumuz ve bu vaatleri yerine getirmediğimiz gibi çocukça ilgisiz konuları birbirine bağlayarak karşısındakileri kendisi gibi olduğunu algılayıp siyasetin yalan ve vaatler üzerine kurulan bir mekanizma olduğunu düşünse gerek (Seçimlerde herhangi bir vaatte bulunup bulunmadığımızı bile araştırmadan) seçimde vaatte bulunduğumuzdan dem vurarak kendince siyaset üretmeye çalışmış ve gülünç bir duruma düşmüştür.

AYRICALIĞI YOK

Açıklamalarını bir an için tüm bunların dışında düşündüğümüzü varsaysak bile, ilçe başkanı olmak şehirdeki trafik kurallarına uymayacağınız, başkalarının hakkına girebileceğiniz anlamına mı geliyor? Aksine topluma örnek olmanız gerekmez mi?

Kesilen cezayı araştırma, okuma kabiliyetiniz yok mu? Yoksa bu şekilde bir açıklama ile iftira ve yalanlarla belediye üzerinden gündem olmaya, fark edilmeye mi çalışıyorsun.

Görüyorum ki bir belgeyi bile araştırma yetisi olmadan yalan dolan tavırlar ile ilçe parti temsilciliği yapıyorsun. İlçe yönetmeye taliplisin. Ancak bu ve bunun gibi çabalar içinde olanlar ve Belediyenin başarısını gölgelemeye çalışanlar, milletin takdiri ile belediyenin başarısında boğulup giderler.

HANGİ VAADİ YERİNE GETRMEDİK?

Belediyemiz, Belediye Başkanı Sayın İshak Sarı önderliğinde ciddi çalışmaları ve projeleri iki buçuk yıl gibi kısa bir süre zarfında, çok değerli Karasulu vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur ve sunmaya devam etmektedir.

Buradan bu ilçe başkanına soruyorum, biz seçim döneminde hangi vaatlerde bulunduk da yerine getirmedik? Seçim döneminde yapılan seçim propagandaları ile Zabıta Müdürlüğümüzün kesmediği halde halkımızı yanıltmaya çalışarak farklı bir kurumun kestiği cezanın ne ilgisi var?

İSPATLA MÜKELLEFTİR

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, basında ve kendi sosyal medya hesabında yaptığı bu açıklamayı ispatlamak zorundadır. Eğer ispatlayamazsa Belediyemizden, Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı’dan ve kamuoyunu yanılttığı için tüm Karasu halkından özür dilemelidir.

Bu konuyla ilgili olarak, sosyal medya üzerinden paylaşım yapan, yapılan paylaşımı araştırmadan haber yapan ve bu haberin altına bilinçsizce yorum yapan kişiler hakkında hukuki işlemlerin başlatılacağını özellikle belirtmek isterim.

ÖZÜR BEKLİYORUZ

Ayrıca, İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı araştırmadan sayfasında yer veren, kamuoyunu yanıltan ve her bilgiyi olumsuzlaştırarak belediyemizi karalamaya çalışan haber sitesinin de acil olarak bu haberde düzeltme metni yayınlayarak özür dilemesi gerektiği düşünüyorum”