-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

Salı günü gerçekleştirilen Karasu Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 6.maddesinde yer alan ve Rezerv Yapı Alanı olan Aşağı Aziziye ve İhsaniye mahallelerindeki iki adet arsanın satışına yönelik teklifin meclise sunulması öncesi CHP’li meclis üyesi Mustafa İngenç söz aldı.

SATIŞINI SONRA İSTEYİN

“Rezerv Yapı Alanı’na yönelik yönetmeliği iki gündür inceliyorum. Bu arsaların satışından elde edilecek gelirin başka alanda kullanılamayacağı açık. Kuruşuna kadar nereye harcanacağı takip edilecek” diyen İngenç, “Satışa karşı değiliz. Ama zamanı şimdi değil. Önce teknik alt yapı çalışmalarını yapalım. Maliyetini hesaplayalım. İhsaniye’deki arazinin imar planını yapalım, satışını sonra bizden isteyin. Böylece polemiklere yer vermemiş oluruz” dedi.

KASADAN HARCIYORUZ

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise, çalışmalara başlandığını ve binaların dahi tespit edildiğine dikkat çekti. “Bu kapsamda 6-7 adet binada çalışma yapılıyor. Tebligatlar yapılıyor ve harcama da yapılıyor” diyen Sarı, “Bu harcamaları, Belediye’nin kasasından yapıyoruz. Dolayısıyla zamanı şimdi. Takdir meclisindir” dedi. Madde, CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi.