Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda bir araya gelen Karasu’nun siyasi parti başkanları, ortak bir basın açıklaması yaparak birlik mesajı verdi. Ortak yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

 

Bilindiği gibi mübarek Regaib Kandili gecesi Suriye’nin İdlib şehrinde görev yapan kahraman askerlerimiz, hain bir saldırıya maruz kalmış, 36 askerimiz şehit olmuş, çok sayıda askerimiz de yaralanmıştır. Bu durum, tarihin her döneminde İslam’ın sancaktarlığını, ümmetin koruyuculuğunu yapmış, sıklıkla sırtından bıçaklanmış olan Türk Milleti’nin ne ilk ne de son imtihanıdır.

 

Türk Milleti, tarihin her döneminde İslam’a ve ümmete hizmet etmekten şeref duymuş, İslamiyet’in en geniş sınırlara ulaşmasını sağlamış, adalet anlayışı ve mert duruşu ile tarihte bir gurur abidesi olarak yerini almıştır. Fethettiği toprakları ganimet olarak görmemiş, soykırım yapmamış, sömürü düzeni kurmamıştır.

 

Kahraman Türk Ordusu’nun Suriye’de bulunuşu tarihin ve Türklük’ün kendisine yüklediği sorumluluğundan kaynaklanmaktadır. Suriye halkının davetlisi olarak bölgeye giden, bölgede güven ve huzur ortamını tesis eden kahraman Mehmetçiğimize yapılan bu menfur saldırıyı tüm kalbimizle kınıyoruz.

 

Suriye’deki hain saldırıda hemşerimiz Yusuf Levent Kara’nın yaralandığını üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Gazimizin hayati tehlikesinin bulunması acımızı bir nebze hafifletmiş olsa da şehadet şerbeti içen 36 yiğidimizin sızısını kalbimizin en derin noktasında hissetmekteyiz.

 

Bu vesile ile şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken, kahraman Türk ordusunun başlatmış olduğu Bahar Kalkanı Harekâtı’nın başarıya ermesini tüm kalbimizle temenni ediyoruz.  Allah Ordumuzu muzaffer etsin. Ne mutlu Türk’üm diyene…