Referandumda ilk oyu CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın kullandı. Saat 08:00’da sandıkların açılmasıyla birlikte Karasu İnönü İlkokulu 1036 numaralı sandıkta oyunu kullanan Aydın, “Geleceğimiz için çok önemli bir seçim geçirdik. İlk defa bu kadar heyecanlı olarak oy kullandım. Normal bir seçim değil, ülkemizin, çocuklarımızın, torunlarımızın ve yarınlarımızın kaderini de çizecek bir seçimdir. Geleceğimiz için tercihimizi yaptık. Mahalle mahalle gezdik, halkımıza gerçekleri anlattık. Ülkemiz için hayırlı bir sonucun çıkmasını diliyoruz” dedi.

 

KARASU 2017 HALK OYLAMASI [Mahalle mahalle sonuçları görmek için tıklayın]

 

AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı, saat 10:00’da Gazi Ortaokulu 1107 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Sarı, “Referandum, bir parti meselesi değil, artık memleket meselesidir. Türkiye’nin kaderine oy verdik. Güçlü ve tam bağımsız Türkiye için oy verdik. Halkımızın da bilinçli şekilde oyunu kullandığına inanıyoruz. Türkiye için en doğru sonucun çıkmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise oyunu, saat 11:30’da Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi 1010 numaralı sandıkta kullandı. İspiroğlu, “Ülkemizin geleceği için bugün yapılan oylamaya halkımızın yoğun ilgisini gördük. Biz de ülkemiz için oyumuzu kullandık. Türkiye için en güzel sonucun çıkmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, oyunu kullanmaya eşiyle birlikte geldi. Saat 12:30’da Karasu İnönü İlkokulu 1033 numaralı sandıkta oy kullanan Gürçam ve eşi, sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

 

MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara da eşiyle birlikte oyunu kullandı. Saat 13:00’da Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 1046 numaralı sandıkta oyunu kullanan Kara, oy zarfını oğluyla birlikte atarak “Çocuklarımızın geleceği için hayırlı olmasını diliyorum” temennisinde bulundu. Kara, “Halk oylamasında yoğun bir katılım gözlemlendi. Diğer seçimlere göre yoğun bir katılımın olması, halkımızın referanduma duyarlılık gösterdiğini işaret etmiştir. Sorunsuz bir seçim yaşandı. Diğer partilerle görüş içerisinde olduk ve seçimin barış ortamı içerisinde geçmesi için çaba gösterdik. Seçim sonucunun, ülkemize, devletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini dileriz. Milletin iradesine herkesin saygı göstermesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Oy verme işlemi saat 17:00’da sona erdi. Oy verme işleminin sona ermesiyle birlikte, oy kullanılan okulların kapıları kapatıldı ve içeriye sivil vatandaşla basın alınmadı. Sayımların yapılmasının ardından sonuçlar, Karasu Adalet Sarayı’ndaki İlçe Seçim Kurulu’na getirilmeye başlandı. İlk oy çuvalı Camitepe Mahallesi’nden geldi ve seçim görevlileri tarafından sayımı yapıldı.

 

KARASU 2017 HALK OYLAMASI [Mahalle mahalle sonuçları görmek için tıklayın]