KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, İslam aleminde zulüm gören Müslümanların acısını paylaştıklarını belirtti. Yavuzyiğit, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Bayramların millet olarak birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği, sevginin, şefkatin, merhametin, dayanışmanın doruk noktasına çıktığı günlerdir. O sebeple birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer odakları ile kararlılıkla mücadele ettiğimiz bir süreçte idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimleri milletçe boşa çıkarmak için önemli bir vesile olduğu kanaatindeyim.

 

Bununla birlikte yakın coğrafyamızda zulüm, türlü şekillerde kardeşlerimizi inletirken, yoksulluk hükmünü sürerken, Kurban Bayramı’nın gönülleri yumuşatıp insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması da en büyük arzumuzdur.

 

Bu vesileyle gönül coğrafyamızda yaşanan tüm acıları, yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimizi; mümin kardeşlerimizin acısını paylaştığımızı vurgulamak istiyorum. Biz, büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetimizi ifa edip kurbanımızı dünyanın dört bir yanındaki mazlum, mağdur ve yoksul kardeşlerimizle, komşularımızla, akrabalarımızla, dostlarımızla paylaşmanın sevincini yaşarken; İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı her bayram yaşamasını tüm samimiyetimle umut ediyorum.

 

Diğer yandan yaşadığımız salgın sürecinin biran önce son bulması ve sağlıklı günlere kavuşabilmemiz adına maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına bilhassa dikkat etmeli ve gereken önlemleri bireysel olarak almayı ihmal etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı bir kez daha canı gönülden tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.