Karasu Kaymakamlığı binası önünde 28 Ekim Pazartesi günü ilçe protokolünün düzenlemiş olduğu çelenk töreninin ardından Atatürk Bulvarı’nda Atatürk heykeli önünde CHP ve İYİ Parti’nin ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu çelenk töreniyle ilgili açıklama yapan İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Bahattin Topal, çarpıcı iddialarda bulundu. “CHP İlçe Başkanı ve yöneticileri tarafından hazırlanan çelenk, parti tabanımız tarafından büyük tepki ile karşılandı ve bize konu ile ilgili bir açıklama yapma zorunluluğu doğdu” diyerek sözlerine başlayan Bahattin Topal, “Tören alanına gittiğimizde CHP ve İYİ Parti Karasu teşkilatları yazan çelenk yazısı tamamen bizim irademiz dışında hazırlanmış. Bu durum, günün ruhunu bozmamak adına tarafımızca sineye çekildi” ifadelerini kullandı.

 

 

Birer iftira niteliğinde

 

Seçim döneminde oluşturulan ittifakın, seçimlerin bitmesinin ardından sonlandırıldığına vurgu yapan Başkan Topal, “Gerçek şu ki, İYİ Parti ve CHP, mecliste ayrı grupları olan, farklı siyasi düşüncelere sahip ve farklı seçmen kitlelerine hitap eden partiler. Her iki parti kendi kulvarında siyaset üretmeye devam ediyor. Bundan sonraki seçimlerde de bir araya gelip gelmeyeceği tamamen CHP’nin hdp siyaseti ile bağlantılı” diye konuştu. CHP İlçe Başkanı Aydın’ın İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve İlçe Kurucu Başkanı Levent Arslan ile ilgili yaptığı açıklamaların iftira niteliğinde olduğunu iddia eden Topal, “Yapılan görüşmelerin kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılması ve eksik aktarılması kabul edilemez. Başkan Aydın’ın CHP ve İYİ Parti’yi sürekli birlikte göstererek buradan bir siyasi rant elde etme çabası da kamuoyunca malum bir hadise” sözlerine yer verdi.

 

Bir araya gelmesi mümkün değil

 

CHP, Hdp ile arasına ciddi bir mesafe koymadığı sürece iki partinin bir araya gelmesi mümkün değil” diyen Başkan Bahattin Topal, “İl başkanlığımıza yönelik yapılan açıklamaların da CHP ye hiçbir faydası yok. Biz, İYİ Parti Karasu ilçe teşkilatı olarak CHP ile ilgili tavrımızı bundan sonra daha net bir şekilde ortaya koymaya kararlıyız. İYİ Parti girdiği ilk seçimde 5 milyon oy alarak kendini ispatlamış, milliyetçi muhafazakar ve kalkınmacı bir parti. Bu özelliğiyle de iktidara en yakın siyasi parti. Önümüzdeki günlerde Karasu’da ortaya koyacağımız etkin muhalefet anlayışıyla önce ana muhalefet ve hemen sonrasında da iktidar olma hedefimizde en ufak bir sapma yok” şeklinde açıklamalarına son verdi.