2023 yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası, 1 Haziran’da Karasu’da kutlanmaya başlandı. Etkinliklerin ilk ayağı Karasu Sahili’nde gerçekleştirildi. Yalı İlkokulu ve öğrenci ve velilerinin yoğun ilgi gösterdiği program, Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Erşen’in konuşmasıyla başladı. Erşen, okulların yaptığı etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğinin altını çizdi. 

EĞİTİM HAYAT BOYU DEVAM EDER

“Eğitim bir çatı altında bir zaman dilimi içerisinde yapılan bir çalışma değil” diyen Erşen, “Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreç. Öğrencilerimiz eğitim-öğretimin haricinde bu organizasyonlarda kendi yeteneklerini ve güçlü olduğu alanlarda kendini gösterme şansını elde ediyor. Bu yüzden bu etkinlikler çok önemli” vurgusunu yaptı. Program kapsamında ilk olarak sahilde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenci, öğretmen ve veliler kendi seçtikleri kitabı sahilde okudu.

GÖKYÜZÜNDE GÖRSEL ŞÖLEN

Kitap okuma etkinliğinin akabinde uçurtma şenliği düzenlendi. Öğrencilerin getirdiği uçurtmalar gökyüzünde görsel şölen oluşturdu. Öğrenciler şenliğe yoğun ilgi gösterirken velilerde öğrencilerle birlikte uçurtma uçurarak etkinlikte yer aldı. Öğrencilerin heyecan ve mutlulukları ise gözlerine yansıdı.

BİR HAFTA DEVAM EDECEK PROGRAM

1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlama ve etkinlik programları ise şöyle: 2 Haziran 10.00’da Denizköy İlk-Ortaokulu’nda hobi bahçesi (çeşitli bitki ve çiçek yetiştirme), 11.00’de Özel Eğitim Uygulama Okulu 1.Kademe’de veli bilgilendirme, 14.00’de Aziziye İlk ve Ortaokulu’nda kozalak ve yumurta kabuğu boyama etkinliği ile madde bağımlılığı farkındalık eğitimine katılan velilere belge töreni düzenlenecek. 3 ve 4 Haziran’da ise gün boyu sosyal medya etkinliği yapılacak.

SERGİ, MÜZİK, MASA TENİSİ

5 Haziran 11.00’de Alparslan Türkeş Parkı’nda Karasu Atatürk Anadolu Lisesi tarafından resim sergisi yapılması planlanırken 12.00’de ise Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi bahçesinde müziğin ritmi programı sergilenecek. 6 Haziran 10.00’da ise İnönü İlkokulu’nda Ebru Sanatı, 11 ve 12 saatlerinde Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nda görsel sanatlar atölye çalışması ile sergisi, veliler arası masa tenisi turnuvası ve atölyedeyiz etkinlikleri yapılacak.

7 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

Halk Eğitim Merkezi tarafından 6 Haziran günü saat 13.00’de Alparslan Türkeş Parkı’nda yıl sonu sergisi, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda zeka oyunları oynuyoruz etkinliği, Halk Eğitim Merkezi’nde ise HEM Okçuluk kursiyerleri etkinliği yapılacak. Kutlamaların son günü olan 7 Haziran’da ise 10.00’da Kızılcık İlk ve Ortaokulu’nda veli katılımlı ahşap sanatı, 14.00’de Zübeyde Hanım Anaokulu’nda aileler şapka tasarlıyor, 16.00’da İnönü İlkokulu etkinlik salonunda Halk Eğitim Merkezi ve İnönü İlkokulu’nda kurs gören yetişkin okuma yazma kursiyerleri ile yabancı uyruklu öğrenci ve kursiyerlerin kitap okuma ve piyes sergileme etkinliği düzenlenecek. Son olarak ise 16.30’da açık öğretim okulu mezunları (yaşlı) sembolik diploma verilmesi ve onların mesajlarının sosyal medyada yayınlanması Halk Eğitim Merkezi binasında gerçekleşecek ve 2023 yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası sona erecek.

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında resim sergisi düzenledi Karasu Atatürk Anadolu Lisesi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında resim sergisi düzenledi