-

Salı günü gerçekleştirilen Karasu Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında Yazı İşleri Müdürlüğü’nün bir, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün iki maddesi oylamaya sunuldu. İlk maddede görüşülen “Karasu Belediyesi’nde memur ve sözleşmeli personel olarak çalışanları kapsayacak şekilde hazırlanan Performans Değerlendirme Yönetmeliği’nin kabulü, oy birliği ile gerçekleşti. Gündemin diğer iki maddesinde konusu geçen hususlar ise oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis gündemine alınması için sunulan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç’in Kuyumcullu ile Küçük Karasu mahalleleri arasında kalan bazı mera arazilerinin işgaline yönelik soru önergesi dikkat çekti.

SORUNU DİLE GETİREN OLMADI

Önerge hakkında bilgi veren İngenç, “Bahsi geçen mera arazilerinin tahrip edilmesinde Karasu Belediyesi suçludur. Belediye, orta refüjleri doldurmak için mera alanlarındaki kumları taşıdı ve bitki örtüsünü yok etti. Geçmiş dönemde bu sorunu dile getiren olmadı. Bu süreçten sonra mera alanları yeşil alan veya park alanına dönüştürülerek korunmalıdır” dedi.

Mustafa İngenç’in önergesi, oy birliğiyle gündeme alınması yönünde kabul gördü. Belediye Başkanı İshak Sarı, “İmar planlamaları yapılmadan, yeşil alan, yol terki hususları olmadan yapılan imar düzenlemesi ileriki zamanlarda büyük sıkıntı oluşturur. İmar çalışmalarını bu doğrultuda başlattık ve ruhsat vermeyeceğiz” diye konuştu.