-

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında bu günün 1921 yılından bu yana tüm dünyada Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Sarıoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Dünyanın pek çok ülkesinden önce, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması sebebiyle de 5 Aralık günü milletimiz için ayrı bir öneme sahip. Bu, bizim kadınlarımızın geçmişten günümüze her zaman hak ettiği değeri gördüğünün ve hayatın her alanında aktif rol aldığının göstergesi.

Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımız sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmalı. Bu düşünce ve şuurla 1934 yılında tanınan yasa Cumhuriyet tarihinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri oldu. Bu yasa sayesinde, kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlendi.

KADINLAR HER YERDE OLACAK

Türk milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile var oldu ve var olmaya devam edecek. Türk kadını, toplumumuzun inşasında en önemli yapı taşlarından birisidir. Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dediği gibi;

Türkiye’nin büyümesi, Türkiye’nin zenginleşmesi, Türkiye’nin gelişmesi Türk kadının elinde. İYİ Parti iktidarında; kadınların varlığına da, kadınların başarılarına da alışacaksınız. Meclis koridorlarından belediyelere, fabrikalardan ofislere, evlerden sokaklara, tarlalardan teknokentlere kadar her yerde kadınların olmasına alışacaksınız.

Tesettürü ile uğraşılmayan, bedeniyle sömürülmeyen, her adımda arkasını kollamayan; durakta lambanın soluk ışığına sığınmayan, boşandığında dul, ağladığında hor görülmeyen, market rafından aldığını gizlemeyen, kendi ayakları üstünde dağ gibi duran kadınlara alışacaksınız!

Bu duygu ve düşüncelerle Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere, bütün kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.