Karasu Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Salı günü Belediye Başkanı İshak Sarı Başkanlığı’nda Belediye Meclis Toplantısı’nda gerçekleşti. Toplantıda, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden bir, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden iki, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden ise yedi madde olmak üzere 10 gündem maddesi oy birliğiyle meclisin onayından geçti.

Toplantı öncesi CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç ve Şakir Şen, gündem dışı söz aldı. Pazartesi günü 9 saat arayla meydana gelen ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depreme vurgu yapan Meclis Üyesi Mustafa İngenç, deprem dolayısıyla hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. İngenç’in ardından söz alan Meclis Üyesi Şakir Şen ise, Kahramanmaraş merkezli depremin önemine vurgu yaparak İstanbul’da olması beklenen depreme değindi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMALIYIZ

“Yaşananlardan ders almak lazım” diyen Şakir Şen, “Ülkemiz, görünenden daha fazla bir ölümle karşı karşıya. Ancak daha büyüğü ve ağırı, İstanbul depremi. Bölgemiz için de büyük risk” dedi. 1967 ve 1999 depremlerini hatırlatarak sözlerine devam eden Meclis Üyesi Şen, “1999 tarihinde meydana gelen depremden sonra 23. yılımızı doldurduk. Kendi bölgemiz de potansiyel bir risk altında. İstanbul Depremi’nin de 7.0 büyüklüğünün üzerinde gerçekleşmesi halinde sokaklar ve caddeler işlemez, binalar girilmez hale gelecektir. İnsanlarımızı bu konuda biraz daha uyandırmalıyız” şeklinde konuştu.

Beklenen İstanbul depreminin ülkenin ve belediye meclisinin gündemi olması gerektiğini de ifade eden Şakir Şen, “Önümüzdeki meclise birinci madde olarak depremi alarak bir değerlendirme yapmamız gerekir. Ölüm sıfırladığı gibi deprem de sıfırlıyor. Ansızın geliyor. O nedenle ne yapılması gerekiyorsa deprem gelmeden önlemi almak lazım” sözlerine yer verdi. Şen, sözlerinin devamında Karasu sahilinde meydana gelen kıyı erozyonuna da değindi.

Editör: Esra Angün