-

Karasu Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı, salı günü gerçekleştirildi. Meclisin 4.güdem maddesinde Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 37.maddesine göre 45 milyon liralık ek bütçe talebi oylamaya sunuldu. Madde, oy birliği ile bütçe komisyonuna devredildi.

Belediye Başkanı İshak Sarı, “Sosyal medyada algı yapılmaya çalışıldı. Son dönemde enflasyon artışı ve personel giderlerindeki artış, genel olarak belediyelerde bütçe artışına gidilmesine sebep oldu” diyerek ek bütçe talebinin gerekçesini dile getirdi.

Oylama öncesi bütçeye dair bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan, “45 milyon liralık bir ek bütçe ile giderlerimize karşılık gelirler ile bu bütçeyi sağlamayı amaçlıyoruz. Belediye alacaklarının tahsili ve İller Bankası payındaki artış ile bu 45 milyon liralık gideri gelir olarak geri almayı amaçlıyoruz. 2021 yılı Ekim ayında alınan kararla 2022 bütçesini 90 milyon lira olarak bağlamıştık. 45 milyonluk ek bütçeyle toplam 135 milyon lirayla 2022 bütçesini tamamlayacağız” diye konuştu.