-

KARASU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TEMSİLİ KOLTUK DEĞİŞİMİ (izle):

...

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde cuma günü temsili koltuk değişimi yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın renkli görüntülerinden olan makam değişimiyle TOKİ Demokrasi İlkokulu öğrencisi Yusuf Kerem Aşkın, koltuğu bir süreliğine Çetin Turhan’dan devraldı. Aşkın, okullara yönelik çeşitli talimatlar verdi.

Yusuf Kerem Aşkın’a, okul müdürü ve eğitimcileri olarak temsilen okul arkadaşları Neslişah Sinem Aydoğan, Azra Algül, Aslı Çot ve Hümeyra Demirel eşlik etti. Temsili koltuk değişiminde Okul Müdürü Ahmet Dursun ile 4/A Sınıfı Öğretmeni Elif Özkan da hazır bulundu. Aşkın, çocukların bayramını kutlayan bir selamlama konuşması yaptı ve okullara yönelik şu talimatları verdi:

“Öncelikle yürüme engelli öğrencilerimiz için okullara asansör yapılmasını istiyorum. Ayrıca okul kütüphanelerinin daha sessiz bir ortama dönüştürülmesini ve kitap çeşitlerinin arttırılmasını istiyorum.

Okullarda güvenlik personellerinin çalışması gerekiyor. Bu konuda çalışma yapılmalı. Okul girişlerine güvenlik birimleri oluşturulmalı ve güvenlik görevlileri alınmalı. Son olarak da kalabalık sınıflardaki öğrenci nüfusları azaltılmalı”

Koltuğunu Aşkın’a devreden Çetin Turhan ise “Biz de sizin yaşlarınızda öğrenciliğimizi yaptık. Bugün ise bu koltuklarda görevimizi yerine getiriyorum. Siz de bugün öğrencisiniz, yarın bu koltuklarda siz olacaksınız ve ülkemizin gelişmesine katkı sunacaksınız” diyerek öğrencilere başarılar diledi.