-

KARASU SAHİLİNDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ (izle):

...

Pazar günü “Karasu sahili boşaltıldı”, “Karasu’da denize girmek yasaklandı” şeklinde yayınlar ve haberler hem ilçede hem ilde hem de ulusal basında yapıldı. Denize giren vatandaşların kaşıntı ve kızarıklık şikayetiyle sudan çıkmaları üzerine cankurtaran ekipleri vatandaşı sudan çıkmaları konusunda uyarmıştı.

Konuyla alakalı olarak da çok sayıda vatandaş kaşıntı ve kızarıklık şikayetiyle Karasu Devlet Hastanesi’ne gitti. Karasu Kaymakamlığı başta olmak üzere ilçede kurumların denizin boşaltılmasına yönelik bir karar almadığı öğrenildi. Kızarıklık ve kaşıntının sebebi ise henüz netlik kazanmadı.

Deniz suyundan alınan örneklerin temiz çıktığı ve sivrisinekler tarafından ısırılan vatandaşlarda yoğun olarak kızarıklık ve kaşıntı görülmesi üzerine şüphelerin Asya Kaplanı sivrisineğine döndüğü de gelen bilgiler arasında

Bunun yanı sıra Karasu, Kurban Bayramı’nın birinci gününde de tatilci akınına uğradı. Bayramın ilk gününde de sahilde adeta bayram bereketi denilebilecek türden kalabalık gözlerden kaçmadı. Kurban kesimini tamamlayan vatandaşlar, havanın güzel olması sebebiyle soluğu kısa sürede Karasu sahilinde aldı.