Karasu Küçük Sanayi Sitesi’nde gerçekleşen keşif sonrası S.S. Sahilyolu Karasu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatalbaş ve sanayi esnafı basın açıklaması yaptı. Çatalbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Karasu Belediye Meclisi’nde imar müdürü kürsüye çıkarak 1/1000’lik imarla 1/5000’lik imar arasında herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti ve sanayi sitesinin imar planı mecliste oylandı. Bu plan askıya çıktığında imar planı lejantına baktık ki sanayi sitesini olduğu gibi kapsıyordu.

Planda küçük sanayi sitemiz 150 dönüm civarında. Sanayi sitesi kooperatifinin kullandığı yapılaşmış alan, yani ferdi mülkiyete geçmiş, ruhsatları alınmış, iskanı alınmış alan da yok edilerek sanayi imarı askıya alınıyor.

RANTİYECİLERE YEDİRMEYİZ

Lejantta gördüğümüz plan onama sınırı ifadesine göre de belediye, ‘İmarı yok ettim, kaldırdım’ demek istiyor. Küçük sanayi sitesi üzerinden bir takım rant hesapları yapılıyor. Biz, sanayi sitesi esnafımızla birlikte sanayimizi rantiyecilere yedirmeyiz.

İKİNCİ SANAYİ SİTESİNİ DESTEKLİYORUZ

Belediyemizin ikinci sanayi sitesi yapma planları var. Sanayi sitesi esnafları olarak biz buna karşı değiliz. Hatta destek bile veririz. Apartman altındaki sanayi işletmelerinin taşınması için ikinci bir sanayi sitesine ihtiyaç vardır. Hatta mevcut sanayi sitemizde işini büyütmek isteyenlerin daha büyük yerlere de ihtiyacı vardır. Ama bizim sanayi sitemizi de ellemeyin.

Bu imar planı, Büyükşehir’de de karşımıza çıktı. İdare Mahkemesi’ne dava açtık, konu yargıya gitti. Neticede küçük sanayi sitelerinin şehirle entegre olma zorunluluğunu belirten bir karar çıktı. Biz haklı çıktık. Şehrin içinde kaldı bahanesiyle küçük sanayi sitesini kaldıracaksın ve yolun hemen karşısına aynı yere yeniden konuşlandıracaksın. ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ demezler mi? Amacınız nedir?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da Karasu’ya gelerek konuyu kooperatifi inceledi. Belediye Başkanı İshak Sarı’nın da yanında ‘Bu vatandaş ne istiyorsa, bu kooperatif başkanı ne istiyorsa ona göre planlayın’ dedi. Karasu Belediyesi’nin yaptıkları Cumhur ittifakına zarar vermiş olmuyor mu? Cumhur İttifakı ortağı olan BBP Genel Başkanı da konuyu bildiği halde sanayi esnafının sorunun çözemediği için partimden iki gün önce istifa etmiş bulunuyorum”

Nevtan Angün'ün haberi