HERKESİN ZAMANI KIYMETLİ

Karasu’da ilçe protokolü kadar biz basın mensuplarının zamanı da çok kıymetlidir. Çünkü biz; belirlenmiş programlar kapsamında bir plan yapar ona göre hareket ederiz. Bir insanın hayatından 2 saat çalmak önemlidir. Hadi bunu yaptınız! Bir “kusura bakmayın”, “beklettim, özür dilerim” demek bu kadar mı zor? Ben bunu bu hafta yaşadım. 2 saat bekletildikten sonra başlayan program; sanki normal seyrinde olmuş gibi devam etti. Tamam, biz basın mensuplarını çok sevmiyor olabilirsiniz ama bu size bu hakkı vermez. Unutmayın; insanları gözünüzde değersizleştirirseniz, insanların gözünde değersizleşirsiniz!

AKSOY ADAYLIĞA MI HAZIRLANIYOR?

31 Mart Yerel Seçimleri’nin geride kalmasının ardından Saadet Partisi Karasu İlçe Teşkilatı sahada sürekli yer alıyor. İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy ve beraberindeki heyet her hafta 3-4 mahalle ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geliyor. Aksoy, yaptığı ziyaretlerde vatandaşların da derdini dinleyip bunları basın toplantısında dile getiriyor. İlçe Başkanı Aksoy’un bu hareketi ise hem takdirle karşılanıyor hem de “Acaba önümüzdeki dönem Saadet Partisi’nin adayı Murat Ali Aksoy mu?” sorusunu akıllara getiriyor.

İSMİ BİR KEZ DAHA DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liselere yönelik aldığı yeni karar doğrultusunda Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ismi bir kez daha değişiyor. Daha önce de isim değişikliğine giden Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de önümüzdeki dönem adı değişecek. Yani ilçemizde bulunan okulun adı 2024-2025 eğitim-öğretim yılında tabela değişimine giderek Karadeniz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak. 

GÜLŞEN VEDA ETTİ

Kısa bir süre önce Karasu’da Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü olarak göreve başlayan ve özellikle insanlarla olan samimi tavırları ile dikkat çeken Sefa Gülşen, Cuma günü ilçeden ayrıldı. Ankara’ya ataması çıkan Gülşen, ilçede de veda ziyaretleri gerçekleştirdi. Gülşen, kısa sürede olsa Karasu’da güzel dostluklar kurduğunu ve kendisini her daim evinde gibi hissettiğini de belirtti. Biz de; Sefa Gülşen’e bugüne kadar ilçeye verdiği emeklerden, en önemlisi güler yüzünden dolayı teşekkür eder; yeni görev yerinde başarılar dileriz.

AMAN İHMAL ETMEYİN

Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri her konuda sahada sık sık yer alarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Özellikle belirli bir yaş üzeri kişileri kanser tarama testlerine davet eden ekipler, bu durumun önemine de dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde ise yaşanan olayda; bir vatandaşa bu çalışma sayesinde kanserde erken teşhis konulduğu ve bu sayede vatandaşın hastalıktan kurtulduğu öğrenildi. Yani dememiz o ki; elimizde böylesine değerli bir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi varken de kıymetini bilmeli, özellikle belli bir yaş üzerinde olan kişiler mutlaka tarama testlerini yaptırmalıdır.

Editör: Güler Çınasoğlu