-

Sezon başında Karasuspor ile imzalarını atan Antrenör Zeki Çakır, sarı-kırmızılı ekip ile yollarını ayırdı. Çakır’ın istifası, Karasuspor’un sosyal medya sayfasından duyuruldu. Yapılan paylaşımda, “2022-2023 sezonunun başından bu yana kulübümüzün teknik direktörlüğünü yapan Zeki Çakır ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Hocamızın sağlık ve ailevi sorunlarından dolayı ayrılık hasıl olmuştur. Bundan sonraki süreçte Hocamız; temsilcimiz ve büyüğümüz olarak yanımızda yer alacaktır. Her iki taraf için de hayırlı olmasını dileriz” sözleri yer aldı.

Antrenör Zeki Çakır yaptığı açıklamada, Karasuspor’da büyük işler yapmak için mücadele ettiklerini ancak yol boyunca ciddi şekilde yalnız kaldıklarını söyledi. Çakır, “Yalnız kaldım. Bu nedenle herkes düşünmeli. Bu söylediklerim yöneticilerle ilgili değil. Karasuluların sahip çıkması gerekiyordu. Yerel yönetim de sahip çıkmalıydı. Çıkmadı. Yalnız kaldığımı düşünüyorum. Yönetimdeki çocukları severim. Aileleri arkadaşım, babaları arkadaşım. Karasu için ne gerekiyorsa yapacağız. Yerel yönetim duyarlı davranmalı. 400-500 çocuk geliyor eğitim için. Bunlara sahip çıkılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SÜREÇ SIKINTILI GEÇTİ

Antrenör Zeki Çakır, “Felsefi olarak skorlarla ilgilenmiyorum, sonuçla ilgilenmiyorum. Altyapı anlamında bir gelişme manasında bir değişim anlamında bir adım atalım dedik. Herkes iyi niyetiyle bir şeyler yapmak istiyor ancak süreç sıkıntılı geçti. Benim şahıslarla işim yok. Ben Karasu için elimden gelen ne varsa yaptım yapmaya da devam edeceğim. Buradaki potansiyeli biliyorum” diye belirtti.

“Sarı-kırmızılı yöneticilerimizin her biri ile iyi iletişim içindeyiz ve kesinlikle bir kırgınlık yaşamadık” diyen Çakır, “Yönetici kardeşlerimiz gayet iyi niyetli. Hepsinin ailelerini tanırım. Babaları arkadaşım. Bir kırgınlık olması söz konusu değil ki zaten çocuklar ellerinden geleni ortaya koyuyorlar. Ama yerel yöneticiler bu konuda elini taşın altına koymalı. Bu iş sadece sporcu ile yönetici ile olacak iş değil. Bu çocuklara sahip çıkılmalı” sözlerini kullandı.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Çakır, kendisinin Karasulu olduğunu ve ilçeden ayrılmasının söz konusu olmadığını söyledi. “Değişim için Altınordu’ya rica ettim. Orada neler yapıldığını yönetici arkadaşlarımızın görmesini de istedim. Fikir ve düşünceler paylaşıldı. Gelişim için değişim şart. Değişirsen gelişirsin. Desteğimiz sürecek. Karasu’dayım. Bir yere gitmedim. Annem burada bir yere ayrılmayı düşünmüyorum. Karasuspor’a desteğimiz devam edecektir. Altınordu ile felsefe kardeşliği yaptım. Ben Karasuspor’a sonuna kadar destek olmaya devam edeceğim” dedi.

Çakır, Karasuspor’un tesisleşmeden kalıcı başarı elde etmesinin zor olduğunu vurguladı. Çakır, “Tesis şart. Burada tesisi yapacak olan da yöneticiler değil, yerel yönetimler. Bu çocuklar sahipsiz kalmamalı. Sokakta hap alışverişleri yapılıyor. Çocuklarımız öyle mi olsun. Yerel yönetimin bu çocukların heyecanını, yöneticilerin heyecanını görmesi gerekiyor” dedi.